Het gezicht achter...

In mijn eerste blogbericht zou ik me graag aan je willen voorstellen. Ik ben Ann, een 35-jarige mama van 2 kinderen uit Izegem, West-Vlaanderen. Naast mijn atelier werk ik voltijds als leerkracht in het secundair onderwijs.

Mijn droom van een eigen atelier ontstond al heel vroeg. Als kind deed ik niets anders dan spelen met poppen. Ik had wel meer dan 20 poppen en dan tel ik de barbiepoppen en knuffels nog niet mee. Ik toverde stofjes, wol maar ook papier en plastic om tot een nieuwe adembenemende outfit zodat ze klaar waren voor een avondje uit of gewoon thuis konden relaxen. Het tekenen, naaien en knutselen behoren tot mijn beste jeugdherinneringen.

 

Naarmate ik ouder werd had ik hier jammer genoeg steeds minder tijd voor, zeker wanneer ik ging studeren. Als leerkracht merkte ik dat ik steeds minder tijd had om me te ontspannen. Ik zocht een nieuwe uitlaatklep. Dankzij mijn twee schatten van kinderen kreeg ik de liefde voor poppen en ontwerpen opnieuw te pakken.
Toch was dit nog niet voldoende voor me en ging ik op zoek naar meer. Op het internet leerde ik de Waldorfpoppen kennen. Ik was op slag verliefd. Dit was wat ik wilde doen. Eerst probeerde ik zelf op basis van filmpjes en daarna volgde ik heel wat workshops. 

Uiteindelijk viel voor mij de puzzel in elkaar. Ik kan mijn creativiteit niet enkel meer kwijt als leerkracht opvoedkunde en pav, maar ook als heuse naaister en poppenmaakster.
Er is niets leuker dan de vreugde op het gezicht van een kind te zien wanneer het een pop krijgt. Het geeft me erg veel voldoening om van elke pop een unieke pop te maken. Omdat alles met de hand wordt gemaakt, is het een intensief werkje, maar zo kruipt er ook enorm veel liefde in. Beetje bij beetje begint ook het karakter van de pop zich te ontwikkelen. Dit maakt elke pop uniek.

 

Ik kreeg steeds meer positieve reacties op wat ik maakte. Meer en meer begon ik te dromen van mijn eigen poppenatelier. Een atelier waar ik dingen kan maken waarmee ik anderen gelukkig kan maken. Uiteindelijk werd mijn hobby meer dan alleen een passie en zo werd begin 2020 Atelier Ann&belle geboren.

 

Heb ik je nieuwsgierigheid geprikkeld? Volg me dan zeker op instagram of facebook.

Wil je op de hoogte gehouden worden? Schrijf je in op de nieuwsbrief.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.