Waar komen Waldorfpoppen vandaan?

Dat het maken van Waldorfpoppen mijn passie is, is wellicht al duidelijk. Toen ik ze leerde kennen, werd ik op slag verliefd en sindsdien laten ze mij niet meer los. Ik wil steeds opnieuw het beste van mezelf geven om een pop te maken en tot leven te laten komen.

Lees meer »

Wist je dat … de pop het oudste speelgoed is dat er bestaat?

Neen? Wel ik ook niet. Of eerlijk gezegd ik had er eigenlijk geen idee van wanneer poppen precies zijn ontstaan. Geschiedenis is niet echt mijn beste vriend, maar poppen wel. Dus dat wou ik toch even onderzoeken. Wat ontdekte ik? Wel poppen blijken altijd al min of meer te hebben bestaan. Niet altijd onder de vorm waarin we ze de dag van vandaag kennen, behalve één soort, namelijk de lappenpop. Het toeval wil, de poppen die ik maak zijn ook een vorm van lappenpoppen. Tijd voor een beetje geschiedenis.

Lees meer »

Het gezicht achter...

In mijn eerste blogbericht zou ik me graag aan je willen voorstellen. Ik ben Ann, een 35-jarige mama van 2 kinderen uit Izegem, West-Vlaanderen. Naast mijn atelier werk ik voltijds als leerkracht in het secundair onderwijs.Mijn droom van een eigen atelier ontstond al heel vroeg. Als kind deed ik niets anders dan spelen met poppen. Ik had wel meer dan 20 poppen en dan tel ik de barbiepoppen en knuffels nog niet mee. Ik toverde stofjes, wol maar ook papier en plastic om tot een nieuwe adembenemende outfit zodat ze klaar waren voor een avondje uit of gewoon thuis konden relaxen. Het tekenen, naaien en knutselen behoren tot mijn beste jeugdherinneringen.

Lees meer »