Handgemaakte unieke poppen

Sinds jaar en dag spelen kinderen in alle culturen met poppen. Kinderen kunnen met hun pop een hechte band hebben die jarenlang blijft bestaan. Bij een pop kan je troost vinden in moeilijke momenten. Ook durven kinderen iets meer te ondernemen als hun pop mee mag.

De eerste poppen werden vaak gemaakt door de ouders. Een handgemaakte pop die gevuld is met wol, is veel lekkerder om mee te knuffelen dan een pop van kunststof.

 

De poppen en de knuffeldoekjes die ik verkoop zijn met veel liefde en zorg gemaakt. Ze zijn gemaakt uit Zwitserse poppentricot en ze zijn gevuld met biologisch gekaarde schapenwol. Hierdoor voelen ze zacht en warm aan. De poppen die ik maak kunnen op twee manier gemaakt worden: met een gewoon gezicht of met een zeer uitgesproken gezicht. Bij een uitgesproken gezichtsuitdrukking worden de gezichten gevormd door te prikvilten. Dit is een zeer intensieve techniek waarbij je een gezicht de precieze vorm kunt geven die je wenst. De prijs is afhankelijk van de grootte, de haartjes en de accessoires.