Maya - Waldorf geïnspireerde kunstpop

Maya is een volledig handgemaakte pop uit natuurlijke kwaliteitsvolle materialen. Het is een unieke creatie. Het is een lieve, maar pittige dame met een eigen willetje. 

 

Ze kreeg de naam Maya. Het is een meisjesnaam die verschillende verklaringen heeft zoals illusie en water. Dit vond ik ideaal passen bij haar felblauwe ogen. 

 

Het lichaam van Maya werd volledig met de techniek van prikvilten vorm gegeven. Hiervoor gebruikte in biologische gekaarde schapenwol van Zuid-Duitse Merinoschapen. Haar armen, benen, lijfje en hoofd is hierdoor superstevig maar toch zacht. Hierover kreeg ze een huid van Zwitserse tricot Laib Yala. Dit is een zware tricot die ecologisch vervaardigd is en het "Oeko-Tex"-label draagt. Ze kan haar armen en benen buigen, maar ook haar hoofd kan ze in allerlei richtingen draaien. Ze is 40 cm groot. Haar haren werd gemaakt van een lieve Suri Alpaca Vicky. Haar 'wol' zijn net highlights. Onder haar bruine lokken zitten evenzeer roeste en blonde haren. Haar wol geeft enorme zachte en prachtige poppenharen. Hierdoor kunnen haar haren soms wel eens beetje pluizen. Ook haar gezicht kreeg vorm door prikvilten. Haar ogen werden geborduurd met felblauwe DMC borduurgaren. Haar lippen en kaken kregen kleur door bijenwas te gebruiken. Als je de juiste positie vindt kan je haar laten staan, maar ze kan ook in allerlei leuke posities zitten, liggen...

 

Ze is graag mooi gekleed en koos voor een salopette, trui, schoentjes, slipje, haarrekkertjes en mutsje als outfit. Allemaal gemaakt uit kwaliteitsvolle materialen.

 

Maya is een kunstpop, dit wil zeggen een pop voor verzamelaars en niet geschikt voor kinderhandjes. 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.